top of page

Ieri elevi, azi Super eroi!

”Mi-aș dori să nu se fi întâmplat în vremea mea”, a spus Frodo. ”La fel și eu, a spus Gandalf, la fel spun toți cei care trăiesc să vadă astfel de vremuri. Dar asta nu este pentru noi să decidem. Putem doar să decidem ce facem cu timpul ce ne este dat.” JRR Tolkin

La început de pandemie ne aflăm în situația lui Frodo, dar pe 26 martie la 10 zile după începerea Stării de Urgență am decis să controlăm ce facem cu timpul nostru și am dat startul Provocării Supereroilor. O inițiativă menită să inspire elevii, să vină în ajutorul profesorilor și părinților cu activități educative ce stimulează creativitatea.

Super eroii nu se nasc doar în imaginația creatorilor lor, ci sunt rezultatul contextului în care se nasc. Superman, Batman, Wonder Woman, Căpitanul America s-au născut la sfârșitul anilor 30 începutul anilor 40, într-o perioadă tumultoasă pentru America și întreaga lume. Pentru că și acum ca și atunci omenirea trece prin vremuri grele, am realizat că sunt condițiile propice apariției super eroilor. Cu super puterile lor Super eroii ne ajută să traversăm mai ușor greutățile resimțite de noi toți.

All Grow a provocat elevii din România să-și construiască propriul costum de super erou cu obiecte din jur pe care altfel le-ar fi aruncat iar apoi să ne spună care sunt super puterile lor și să împartă clipul lor cu întreaga lume. Așa s-au născut peste 100 de videoclipuri cu super eroi frumos postate în galeria super eroilor (https://www.allgrowromania.org/super-eroi) În clipurile lor am revăzut super eroi cunoscuți pe terenuri mioritice, cum sunt Batman, Zorro, Spiderman, Superman, SuperGirl dar și super eroi noi Super Doctorul, Inventus, Reciclatorul, Zâna primăverii, Zâna apei și mulți alții. Super eroi noștri ne trimit un mesaj de speranță, vindecare, dor și culoare. Ei s-au exprimat prin cântec, rime, desene și multă creativitate în realizarea costumelor, videoclipurilor și a mesajelor.

Super eroii noștri vor să ne protejeze sănătatea, planeta și familia pentru a trece peste această pandemie. Iată câțiva din super eroii noștri:

Super Eroina Antonia elevă a Școlii "Iordachi Cantacuzino" din Pașcani are super puterea de a alina sufletul oamenilor prin muzică. Ea a pregătit un moment muzical pe melodia lui Feli și versurile Nicolei Elena Luchian.

 

Reciclatorul este elev la Liceului de Informatică Tiberiu Popoviciu, Cluj-Napoca și super puterea lui este de a zbura în jurul pământului și adună toate gunoaiele din Univers. El și-a construit costumul din cutii și pahare de plastic. Mulți elevi sunt pasionați de reciclare și protejare mediului înconjurător.

 

Tot de protejarea mediului se ocupă și Regina Pungilor care ne-a pregătit și o rimă ”Am un hobby cam ciudat, merg mereu la cumpărat, însă pungile vezi bine, nu le arunc, le pun pe mine”

 

Super medicul Răzvan de la Școala Gimnazială "Mihai Viteazul" din Pucioasa împreună cu colegii săi a descoperit și testat vaccinul anti covid-19. Super puterea sa este că în curând v-a reuși să vindece toți pacienții infectați cu noul coronavirus și se va întoarce la școală pentru a sărbători victoria împotriva SARS COV 2. Acest super erou recunoaște importanța medicilor și ne transmite mesajul TOTUL VA FI BINE!

 

Zâna Primăverii și-a pregătit un frumos costum din natură și ne-a spus că super puterea ei este de a înflori toate florile de pe pământ în ciuda acestui virus. Ea ne arată că dincolo de probleme există frumos, speranță și poezie.

 

Aceștia sunt doar câțiva din super eroii noștri, ce ne arată că oricât de dificilă ar fi provocarea, ei sunt pregătiți să ne apere și să facă lumea mai bună. Ei ne arată că super eroii nu sunt doar în mitologie, benzi desenate, filme și jocuri, ci ei sunt printre noi și cu super puterile lor ne apără de COVID.

Pandemia a dărâmat multe din zidurile și miturile colective și individuale și ne dă libertatea de a ne transforma. Acum avem oportunitatea de a ne reinventa și de a ne concentra mai mult pe nevoile elevilor, să le încurajăm dezvoltarea competențelor, a creativității și încredere în sine. Este responsabilitatea noastră ca adulți să construim spații în care ei se pot dezvolta și descoperi propria super putere!

Dacă v-au plăcut super eroii vă invităm să îi vedeți în Galeria Super Eroilor!

Provocarea continuă! Eu pot! Acum poți și tu!

Etichete:

Kommentare


Postari recente
Arhiva
Follow Us
  • Youtube
  • Instagram
  • Facebook
bottom of page