Curtea şcolii noastre – prietena noastră! Şcoala Gimnazială Nr. 3 Slobozia, Ialomița


Elevii din clasa a VIII-a C, au propus creerea unui mediu ambiant placut în curtea interioară a şcolii noastre, prin amenajarea unui spaţiu neângrijit cu jardiniere de flori, confecţionate din cauciucuri, după curăţarea şi igienizarea spaţiului totul sub îndrumarea doamnei Răduță Georgeta.Enumeră problemele identificate de elevi:

Probleme identificate în şcoală, în cartier şi comunitate :

Să mâncăm sănătos;

Amenajarea sălilor de curs şi a sălii de sport;

Amenajarea spaţiului verde din curtea şcolii;

Igienizarea spaţiilor din zona şcolii;

Organizarea de activităţi cultural distractive pentru copiii mai mici din şcoala noastră; Asigurarea iluminatului public în zonele întunecoase din Cartier 500 şi Cartier Piaţa Mare.

Explică ce problemă a fost alesă să fie rezolvată și de ce.

Amenajarea spaţiului verde din curtea şcolii şi înviorarea cromatică a spaţiului.

Elevii au decis că spaţiul din curtea şcolii nu era bine îngrijit, nu era tăiată iarba, nu existau flori în zona cu statui, în spaţiul identificat de ei. Spaţiul nu era vesel.

Ce persoane sunt cele mai afectate de această problemă? Ce îi deranjează pe ei?

Elevii şcolii sunt cei mai afectaţi de lipsa acestui spaţiu stimulativ pozitiv vizual, s-au gândit să-l amenajeze şi să-l transforme într-un spaţiu mai vesel, plin de culoare şi de viaţă. Elevii doresc un spaţiu care să le creeze confort şi un ambient plăcut.

Enumeră toate soluțiile la care v-ați gândit.

Elevii s-au gândit la tăierea ierbii, curăţarea zonei din curtea interioară ce se doreşte a fi amenajată, confecţionarea de jardiniere, plantare flori în jardiniere în prima etapă (până la finalizarea anului şcolar) şi confecţionarea scaune din cauciucuri în a doua etapă a proiectului (în vacanţa de vară).

Ce soluție dintre cele enumerate a fost aleasă pentru implementare și de ce?

Soluţia aleasă pentru perioada actuală a fost confecţionarea de jardiniere pentru flori din cauciucuri uzate.

Descrie pe scurt procesul de implementare a soluției/soluțiilor

Părinţii elevilor din echipa de proiect au adus cauciucuri uzate. Din bugetul şcolii, în urma prezentării proiectului conducerii şcolii , şcoala a pus la dispoziţie vopsea, diluant, mănuşi, măscuţe de unică folosinţă. Conducerea şcolii a înaintat o adresă către Primăria Slobozia pentru obţinerea de flori ornamentale şi pământ din partea DADP Slobozia.

Care sunt rezultatele sau impactul proiectului vostru?