Ești Happy? Școala Gimnazială specială Nr. 9, BucureștiCopiii au dorit să micșoreze numărul actelor de violenta și absenteismul în școală. Pentru aceasta au gândit realizarea unei mini gradini de plante aromatice, la realizarea căreia să lucreze elevi din două clase (responsabilizandu-i astfel - trebuie să vii la școală să faci diferite activități)

Elevii au trebuit să găsească modalități de a obtine fonduri pentru a achizitiona produsele necesare realizării mini grădinii. Pentru aceasta au confectionat diferite produse de artizanat, au realizat o expozitie cu vânzare (aici, copiii au facut un lucru fantastic, au obtinut o puternica participare a parintilor, lucru greu de obținut în alte condiții). Cu banii câstigați, copiii au achizitionat: cauciucuri second hand, vopsele, răsaduri de plante aromatice. Dupa ce au realizat design-ul grădinii, au plantat răsadurile, care pâna atunci crescuseră în ghivecele din clase.

Care a fost rezultatul?

Copiii participanti la proiect n-au lipsit nici o zi, iar de cearta n-au mai avut timp pentru ca erau ocupați să creeze ceva minunat!

Profesori îndrumători Barbu Liana și Dumitru Andreea

Enumeră problemele identificate de elevi:

Violența în familie

Violenta în școală și absenteismul

Neacceptarea lor de către comunitate

Explică ce problemă a fost alesă să fie rezolvată și de ce.

Elevii au încercat să rezolve problema violenței și absenteismului în scoală pentru ca au realizat ca aceste două probleme îi afectează pe toți (din cauza absenteismului nu au putut participa la concursuri pentru care se pregatisera mult timp, iar violența transforma climatul placut de lucru in unul crispat, închis). Pentru această problemă au gasit soluția cea mai eficientă - cu impact major, cu fonduri asigurate doar din activitatile lor.

Ce persoane sunt cele mai afectate de această probl