Să facem cunoștiință cu super puterile SUPER EROILOR din întreaga lume


În perioada 10-12 Noiembrie 2017 în Madrid, s-a desfășurat întâlnirea globală Design for Change la care au participat membrii din mai bine de 30 de țări. Un membru al echipei Change Architects a luat parte la această sărbatoare care a avut ca scop să aducă în prim plan super puterile copiilor. Am povestit despre activitatea din România și proiectele realizate în anul școlar trecut.

Este nevoie doar de încredere și de a înțelege faptul că ei, copiii, POT schimba lumea. Ei sunt parte din comunitate și atunci, prin când descoperă că “EI POT”, cei mici transformă probleme în soluții din ce în ce mai ingenioase.


Poveștile împărtășite au fost construite în cei 4 pași: SIMTE-IMAGINEAZĂ-ACȚIONEAZĂ-COMUNICĂ; Spre exemplu, echipa din Singapore a prezentat cum a dezvoltat o aplicație care să promoveze un stil de viață sănătos, cei din Danemarca au ilustrat o carte de povesti care să promoveze egalitatea de șansă, iar copii din Israel au creat o echipă de mentorat pentru cei din clasele mai mici care aveau nevoie de ajutor la diferite materii.

Am menționat succinct doar 3 dintre povești prezentate, însă toate sunt unice și demonstrează că atunci cand copiii primesc susținere, sunt inovatori și se transformă în adevărați super eroi ai comunității lor.