Grădina visurilor noastre! Liceul Tehnologic „Vasile Sav” – Școala Gimnazială „CAROL I”, Roman, Jud.Copii au sesizat o problemă majoră: grădina școlii era negijată, neîngrijită și părăsită. Clasa noastră este foarte frumoasă datorită muncii noastre și am considerat că putem face o schimbare și în grădina școlii. Ne-am organizat și am preluat sarcini după puterile și priceperea noastră. Pentru lucrările mai grele am cerut ajutor de la cei din jur și l-am primit!

Am avut idei nebunatice, dar doamna ne-a încurajat să fim curajoși și inediți. Am ales ideile pe care puteam să le transformăm în realitate. Am făcut o listă de materiale și am fixat un plan de lucru. Am încercat să fim loiali acestui plan, dar l-am decalat cu o zi din cauza ploii. Această zi a născut idei noi pe care le-am realizat în clasă.

Am transformat în 7 zile un loc neinteresant, ignorat și nevalorificat într-o oază de verdeață, un spațiu atractiv care incită la joacă, lectură și creație.În final gardul ruginit a fost trasformat într-un suport pentru creațiile plastice ale copiilor din clasa noastră și a celor de la grădiniță; în mijlocul grădinii, pe iarba curată, printre rondurile de flori, am organizat o expoziție de carte, un joc cu copii mai mici, și un loc de lectură în mijlocul naturii; buturuga uriașă abandonată în grădina școlii a devenit un punct de atracție pentru cei ce sunt pasionați de astronomie, cercetare și explorarea Universului. Da!

Am transformat buturuga în rachetă spațială, am realizat Sitemul Solar și am dat lecții colegilor mai mari despre planete, Soare, Lună și stele.La CERCUL DE POVESTE ne-am împărtășit trăirile, simțirile și părerile noastre despre ceea ce am trăit și am relizat în cele 7 zile.Experiența ne-a schimbat și pe noi. Acum știm că putem, doar să vrem!

Poveste de schimbare realizată sub îndrumarea:

Prof. înv. primar ȘTEFĂNICĂ LILIANA, învățătoare clasei pregătitoare „Piticii voinicii” – echipa principală - Prof. înv. preșc. AMĂZĂROAIE LĂCRĂMIOARA, consilier educativ, educatoare la grupa mijlocie „Grupa Iepurașilor” - Prof. lb. engleza CROITORU MAGDA IULIANA - colaborator

Enumeră problemele identificate de elevi:

1. Parcul de joacă din incinta școlii (stricat, uzat, periculos pentru copii)

2. Gardul și porțile exterioare ale școlii (ruginit, rupt, urât)

3. Gardul aleei de acces în școală (murdar, nevopsit)

4. Grădina din fața școlii (iarba cu ambalaje și ramuri uscate de la plopii ce au fost tăiați, rondurile de flori cu buruieni)

5. O buturugă uriașă ce nu a putut fi mutată (trunchiul căzut al unui plop foarte bătrân)

6. Pereții școlii scorojiți și murdari

7. Străzi din cartierul nostru neasfaltate

8. Case neîngrijite sau părăsite

9. Câini vagabonzi periculoși pe stradă și în curtea școlii