Se poate! Școala Gimnazială nr. 1 VlădeștiAu fost odată trei elevi care au participat la un proiect european Erasmus+ Euromosaica. Primul din viața lor, poate nu ultimul. Erau în clasa aVIIa A, la o scoală de la țară, iar anuntul de selectie pentru prima echipă de elevi care va participa la o activitate in Italia a fost ca un vis.

Au indraznit si visul a devenit realitate. Impactul: vrem si noi o infrasctuctură scolară ca a lor. Cum? Si au povestit ce au văzut, au făcut filmulete, au prezentat activități și săli de clasă din Italia. Rezultatul: Colegii lor din clasă, adică 19 copii curajoși au început lupta ideilor și a posibilităților de realizare a acestora.

Câstigătoare in lupta ideilor este o echipă de trei elevi, care a propus achiziționarea unei table magnetice prin strângerea de deșeuri și participarea la Olimpiada deșeurilor, concurs organizat de o firmă care recuperează DEE.

Poveste de schimbare realizata sub indrumarea doamnei Ivan Mihaela

Enumeră problemele identificate de elevi:

- Scoala noastră nu dispune de o infrastructură moderna, chiar daca sunt câteva realizări importante pentru elevi, comunitate, părinți. În clasa noastră lipsesc anumite obiecte care ne-ar face viața de elev mai ușoară și mai plăcută. Avem un laptop, donat de doamna dirigintă, dar ne-ar trebui un retroproiector, o tablă magnetică, deși ne-am dori una inteligentă, ne trebuie un flipchart, etc. .)

Explică ce problemă a fost alesă să fie rezolvată și de ce.

-Achiziționarea unei table magnetice cu marker.

Ce persoane sunt cele mai afectate de această problemă? Ce îi deranjează pe ei?

Elevii sunt deranjați de praful cretei albe sau colorate, praf pe care îl inhalează și care se depune peste tot. Apoi, in momentele in care este adus în clasă un retroproiector, trebuie un ecran alb. Nu doar pentru elevi sunt aceste probleme, ci și pentru profesori și pentru părinți.

Enumeră toate soluțiile la care v-ați gândit.