Visele voastre se pot implini ,daca aveti curajul sa le urmati! Școala Primară ,, Vasile Conta ” IasClasa ,,Veveritelor istete” de la Scoala Primara ,,Vasile Conta ”Iasi este un colectiv de copii si parinti inimosi , dornic de a face lumea mai buna. Chiar din prima zi ,cand doamna invatatoare ne-a vorbit despre proiectul Eu Pot, ne-am spus ca, acest proiect parca a fost creat special pentru noi.

Echipa noastra a fost ultima formata. Eram cea mai noua echipa. Colegii nostri , din celelalte doua grupe aveau materialele necesare, doar noi ...nu. Am inceput sa ne ambitionam si cu pasi siguri, am progresat. In scurt timp, am ajuns in situatia de a avea materialele si impactul in societate. Am reusit chiar sa demonstram ca, cei din urma, POT fi cei dintai. Ideea noastra de proiect a fost legata de situatia copiilor nevoiasi . Ne-am propus sa colectam jucarii si sa le oferim celor care, chiar aveau nevoie de ele. Ideea cu ajutorarea nu ne era straina. Chiar si inainte de proiectul Eu Pot , mai participasem individual sau impreuna cu clasa, la astfel de activitati.

Impreuna cu membrii grupei si parintii, am colectat jucarii, dulciuri si haine , le-am ambalat , am gasit si mesajul incurajator, care sa le dovedeasca beneficiarilor ca nu sunt singuri.

Am dus donatiile noastre parintelui Valentin Pataliga, parohul Bisericii Sf. Dimitrie din Tatarasi . Acesta, le-a dus unor copii din satul Buhaieni, comuna Andrieseni, impreuna cu mesajul echipei noastre de a avea incredere in visele lor si , ca nu sunt singuri.

Poveste de schimbare realizata sub indrumarea doamnei Achiței Marinica.


Enumeră problemele identificate de elevi:

-Intalneam mereu in drumul spre scoala multi copii , de pe chipul carora lipsea zambetul.Am incercat sa identificam o cauza si am descoperit :

- lipsa jucariilor , hainelor , banilor;- lipsa suportului familial

Explică ce problemă a fost alesă să fie rezolvată și de ce.

-Ne-am propus sa ajutam copiii nevoiasi, deoarece acestia nu au atat de mu