top of page

Visele voastre se pot implini ,daca aveti curajul sa le urmati! Școala Primară ,, Vasile Conta ” Ias



Clasa ,,Veveritelor istete” de la Scoala Primara ,,Vasile Conta ”Iasi este un colectiv de copii si parinti inimosi , dornic de a face lumea mai buna. Chiar din prima zi ,cand doamna invatatoare ne-a vorbit despre proiectul Eu Pot, ne-am spus ca, acest proiect parca a fost creat special pentru noi.

Echipa noastra a fost ultima formata. Eram cea mai noua echipa. Colegii nostri , din celelalte doua grupe aveau materialele necesare, doar noi ...nu. Am inceput sa ne ambitionam si cu pasi siguri, am progresat. In scurt timp, am ajuns in situatia de a avea materialele si impactul in societate. Am reusit chiar sa demonstram ca, cei din urma, POT fi cei dintai. Ideea noastra de proiect a fost legata de situatia copiilor nevoiasi . Ne-am propus sa colectam jucarii si sa le oferim celor care, chiar aveau nevoie de ele. Ideea cu ajutorarea nu ne era straina. Chiar si inainte de proiectul Eu Pot , mai participasem individual sau impreuna cu clasa, la astfel de activitati.

Impreuna cu membrii grupei si parintii, am colectat jucarii, dulciuri si haine , le-am ambalat , am gasit si mesajul incurajator, care sa le dovedeasca beneficiarilor ca nu sunt singuri.

Am dus donatiile noastre parintelui Valentin Pataliga, parohul Bisericii Sf. Dimitrie din Tatarasi . Acesta, le-a dus unor copii din satul Buhaieni, comuna Andrieseni, impreuna cu mesajul echipei noastre de a avea incredere in visele lor si , ca nu sunt singuri.

Poveste de schimbare realizata sub indrumarea doamnei Achiței Marinica.


Enumeră problemele identificate de elevi:

-Intalneam mereu in drumul spre scoala multi copii , de pe chipul carora lipsea zambetul.Am incercat sa identificam o cauza si am descoperit :

- lipsa jucariilor , hainelor , banilor;- lipsa suportului familial

Explică ce problemă a fost alesă să fie rezolvată și de ce.

-Ne-am propus sa ajutam copiii nevoiasi, deoarece acestia nu au atat de multe posibilitati ca si noi. Am considerat ca sta si in puterea noastra rezolvarea problemei lipsurilor materiale. Un suport minim este mai mult decat nimic !

Ce persoane sunt cele mai afectate de această problemă? Ce îi deranjează pe ei?

Cele mai afectate persoane sunt copiii. Lipsurile materiale, lipsa de implicare a unor parinti, ajung sa le ingradeasca acestor copii si accesul la educatie .

Enumeră toate soluțiile la care v-ați gândit.

1. La inceput ne-am sfatuit noi, membrii echipei

2. Am realizat un afiș

3. Strangerea obiectelor pentru donat

4. Distribuirea donatiilor la grupul tinta

Ce soluție dintre cele enumerate a fost aleasă pentru implementare și de ce?

Toate solutiile au fost puse in practica deoarece am considerat ca , reprezentau pasii pentru schimbarea din viata copiilor nevoiasi dar si a noastra: deveneam mai atenti la semenii nostri si ne demonstram ca si noi putem face parte din schimbare.Schimbandu-ne noi, se vor schimba si cei din jurul nostru si, treptat se va schimba toata lumea.


Descrie pe scurt procesul de implementare a soluției/soluțiilor

1. Am facut afisul si l-am afisat la scoala , la coltul dedicat proiectului EU POT

2. Am colectat jucarii (nu ne era straina acesata activitate, chiar inainte de inceperea proiectului, mai avusesem o astfel de activitate impreuna cu clasa)

3. S-au adunat jucarii, haine, dulciuri

4. Le-am ambalat

5. Am gasit persoana de legatura (preotul Valentin Pataliaga)

6.Am dus dus pachetele la biserica

7.Am primit fotografiile de la parinte ( donatiile au ajuns la cei care aveau nevoie)

Care sunt rezultatele sau impactul proiectului vostru?

-Rezultatul cel mai pretios este acela ca , i-am facut fericiti pe acei copii si speram sa le fi dat incredere in ei si in cei din jurul lor.

Câte persoane au beneficiat de soluția voastră?

10-20 persoane

Ce au zis oamenii care au beneficiat de soluție? Scrie 2 citate sau păreri.

Copiii au fost foarte fericiti de donatiile pe care noi le-a trimis dar, au fost si uimiti la vederea pachetului. Ne-au multumit si au fost placut impresionati ca, aceasta actiunepornea de la niste copii .

Ce dificultăți ați întâlnit pe măsură ce ați implementat proiectul și cum le-ați depășit?

-Eram o grupa formata foarte tarziu (selectia se facuse prin tragere la sorti si nu nimerisem cu favoritii nostri). De fapt asta a fost cea mai mare provocare: diferiti , dar impreuna pentru o cauza nobila. La inceput am vrut sa facem un proiect toata clasa apoi , identificand mai multe probleme , am zis ca suntem mai utili daca avem mai multe proiecte. A fost o idee buna! I-am avut ca sustinatori in primul rand pe parintii nostri. Suntem o clasa de copii inimosi. De aceeai n proiecte noastre veti gasi si o parte comuna.

Cât timp a durat să implementați soluția?

7 zile

Ce ați făcut să promovați proiectul în școala voastră sau în comunitate? Cu cine au vorbit elevii despre proiect? Ce răspunsuri au primit?

- Am vorbit cu multe cunostinte despre proiect, chiar si pe liderii cercetasilor ( care au venit la o activitate a clasei noastre ) i-am informat despre proiect.

Parintii,prietenii de joaca si vecinii au fost primii care au aflat de proiectul nostru si care ne-au felicitat pentru idee.

Aproximativ, cu câte persoane s-a vorbit despre proiect în total?

20 -50 de persoane

Pe scurt cum vă propuneți să susțineți proiectului pe viitor.

- Pe viitor vom mai face astfel de actiuni .Avem precedent, avem initiativa si chiar sustinere. Suntem convinsi ca , daca ne dorim cu adevarat, putem face lumea mai buna iar zambetul va exista mereu pe chipul copiilor. Ne place sa ne implicam! Prietenie, copilarie si traditiiSi pauzele le foloseam pentru a discuta despre proiect.


Postari recente
Arhiva
Follow Us
  • Youtube
  • Instagram
  • Facebook
bottom of page