top of page

Să începem cu NOI! N=Naturali, O=originali, I=Ingenioși, Școala Gimnazială ,,Profesor General Gheor

Elevii claselor V-VIII au invatat sa-si formuleze, descopere obiectivele personale apoi din acestea au extras obiectivele de grup. A reiesit ca in anul II al proiectului Eu Pot!

Obiectivul principal este incepe cu tine. Majoritatea elevilor au scris ca simt nevoia unei schimbari in ceea ce priveste ordinea din jurul lor. Astfel au hotarat sa fie mai atenti cu acest aspect acasa la ei, in camera lor, in gospodaria lor, apoi in clasa respectiv la scoala noastra.

Dat fiind faptul ca bancile sunt uzate si murdare ei s-au implicat in curatarea lor cu raspapir. Spatiul din fata scolii necesita ingrijire astfel elevii claselor a V-a si a VII-a au curatat trandafirii de uscatura si au plivit straturile de flori.Elevii clasei a VIII au horara sa aduca plante ornamentale de acasa pentru a infrumuseta spatiul verde al scolii. De fapt in scoala noastra a devenit o traditie faptul ca elevii clasei sa VIII-a sa lase o amintire verde in gradina scolii prin plantari de flori, copaci sau arbusti ornamentali.

Poveste de schimbare facilitată de Tatiana Cristian.

Obiectivele de dezvoltare durabilă adresate de acest proiect de schimbare


Enumeră problemele identificate de elevi:

- Ordinea acasa si la scoala,

- Reciclarea selectiva,

- Îngrijirea spatiului verde,

- Plantarea de flori,

- Pastrarea si intretinerea bunurilor publice.

Explică ce problemă a fost alesă să fie rezolvată și de ce.

- Elevii au ales sa curete bancile cu raspapir si sa igienizeze spatiul verde al scolii.

Motoul nostru este ,,schimbarea incepe din noi, cu noi si pentru noi”.

Ce persoane sunt cele mai afectate de această problemă? Ce îi deranjează pe ei?

Persoanele deranjate sunt seriile de elevi care pasesc pragul scolii noastre, prin acest proiect noi am atras atentia schimbarii atitudinii noastre, trecand de la indiferenta la implicare si mobilizare colectiva.

Enumeră toate soluțiile la care v-ați gândit.

- Stergerea bancilor prin razuire cu ajutorul raspapirului, lacuirea acestora intr-o zi de vara insorita, constientizarea importanei lucrului in echipa, economia facuta prin ingrijirea bunurilor personale si colective.

- Ingrijirea spatiului verde!

Scoala noastra este in comuna a trandafirilor

Ce soluție dintre cele enumerate a fost aleasă pentru implementare și de ce?

- Ambele propuneri au fost alese si realizate, a ramas lacuirea bancutelor la vara afara la aer.

Descrie pe scurt procesul de implementare a soluției/soluțiilor

- 1. Constientizare!

- 2. Fixarea obiectivelor noastre.

- 3. Punerea in aplicatie a obiectivelor.

- 4. Experimentarea starii de bucurie lucrului bine facut.

Care sunt rezultatele sau impactul proiectului vostru?

- Schimbarea paradigmei de gandire,realizarea coeziunii grupului, descoperirea faptului ca lucrul in natura este pe cat de sanatos pe atat de plin de energie.

Câte persoane au beneficiat de soluția voastră?

mai mult de 100

Ce au zis oamenii care au beneficiat de soluție? Scrie 2 citate sau păreri.

„Cine strica sa repare, asa este corect! Noi untem obisnuiti cu culesul ierbii pentru ca facem asta acasa ! Aici a fost mai usor si mai placut ca am lucrat impreuna!

Ce dificultăți ați întâlnit pe măsură ce ați implementat proiectul și cum le-ați depășit?

- Nu am intampinat dificultati!

Cât timp a durat să implementați soluția?

10 - 20 zile

Ce ați făcut să promovați proiectul în școala voastră sau în comunitate? Cu cine au vorbit elevii despre proiect? Ce răspunsuri au primit?

- Am promovat proiectul in comunitate prin intermediul elevilor. Parintii, reprezentantii locali , opinia publica, au aflat despre rezultatele proiectului nostru prin accesarea pe facebook a grupului Scoala Gologanu, prin filmuletul distribuit pe retelele de socializare realizat de elevul Vechiu Vlad de la clasa a VII-a.

Aproximativ, cu câte persoane s-a vorbit despre proiect în total?

mai mult de 100

Pe scurt cum vă propuneți să susțineți proiectului pe viitor.

-Constientizarea este un pas important in cresterea increderii ca EU POT! Fiecare dintre noi a inteles ca prezentul este important, constientizarea ne leaga de prezent si pentru aceasta lectiile de mindfulness sunt importante pentru schimbarea noastra.

Prin facilitarea intalnirii in cadrul acestui proiect cu coach Nicoleta am inteles cum poti ajuta pe cineva sa-si construiasca obiectivele, doar fiind aproape si facandu-l sa isi constientizeze resursele interioare si nu numai.Prin implicarea mea in diferite programe de formare ARCA Educational, Kogaion Gifted Academy si desigur alaturi de voi ALL Grow vom reusi impreuna sa aducem schimbarea pe care ne-o dorim din tot sufletul.

Comentários


Postari recente
Arhiva
Follow Us
  • Youtube
  • Instagram
  • Facebook
bottom of page