Să începem cu NOI! N=Naturali, O=originali, I=Ingenioși, Școala Gimnazială ,,Profesor General Gheor

Elevii claselor V-VIII au invatat sa-si formuleze, descopere obiectivele personale apoi din acestea au extras obiectivele de grup. A reiesit ca in anul II al proiectului Eu Pot!

Obiectivul principal este incepe cu tine. Majoritatea elevilor au scris ca simt nevoia unei schimbari in ceea ce priveste ordinea din jurul lor. Astfel au hotarat sa fie mai atenti cu acest aspect acasa la ei, in camera lor, in gospodaria lor, apoi in clasa respectiv la scoala noastra.

Dat fiind faptul ca bancile sunt uzate si murdare ei s-au implicat in curatarea lor cu raspapir. Spatiul din fata scolii necesita ingrijire astfel elevii claselor a V-a si a VII-a au curatat trandafirii de uscatura si au plivit straturile de flori.Elevii clasei a VIII au horara sa aduca plante ornamentale de acasa pentru a infrumuseta spatiul verde al scolii. De fapt in scoala noastra a devenit o traditie faptul ca elevii clasei sa VIII-a sa lase o amintire verde in gradina scolii prin plantari de flori, copaci sau arbusti ornamentali.

Poveste de schimbare facilitată de Tatiana Cristian.

Obiectivele de dezvoltare durabilă adresate de acest proiect de schimbare


Enumeră problemele identificate de elevi:

- Ordinea acasa si la scoala,

- Reciclarea selectiva,

- Îngrijirea spatiului verde,

- Plantarea de flori,

- Pastrarea si intretinerea bunurilor publice.

Explică ce problemă a fost alesă să fie rezolvată și de ce.

- Elevii au ales sa curete bancile cu raspapir si sa igienizeze spatiul verde al scolii.

Motoul nostru este ,,schimbarea incepe din noi, cu noi si pentru noi”.

Ce persoane sunt cele mai afectate de această problemă? Ce îi deranjează pe ei?

Persoanele deranjate sunt seriile de elevi care pasesc pragul scolii noastre, prin acest proiect noi am atras atentia schimbarii atitudinii noastre, trecand de la indiferenta la implicare si mobilizare colectiva.